TEACHING ENGLISH GRAMMAR IN A NON-LINGUISTIC UNIVERSITY


Cite item

Full Text

Abstract

In the artic le the structure of the English grammar tutorial for the technical university is analyzed. The significance of the grammatical skill development as a speech skill component of speaking, listening, reading and writing and the effectiveness of teaching grammar using the communicative approach are shown.

Full Text

ОБУЧЕНИЕ ГРАММАТИКЕ АНГЛИЙСКОГО ЯЗЫКА В НЕЯЗЫКОВОМ ВУЗЕ
×

About the authors

Svetlana M. Simakova

Samara State Technical University

Email: svetsimakova163@yandex.ru
senior lecturer, Department of Foreign Languages. 244 Molodogvardeyskaya Str., Samara, 443100

References

  1. Доброва В.В., Сысуева И.Г. Сокращенные формы речевого общения как средство осуществления межкультурной коммуникации // Вестник СамГТУ. Серия «Психолого-педагогические науки». – 2012. – № 2(18). – С. 72-77.
  2. Соловова Е.Н. Методика обучения иностранным языкам: базовый курс лекций: пособие для студентов пед. вузов и учителей. – 4-е изд. – М.: Просвещение, 2006. – 239 с.
  3. Гальскова Н.Д. Современная методика обучения иностранным языкам: пособие для учителя. – 3-е изд., перераб. и доп. – М.: АРКТИ, 2004. – 192 с.
  4. Доброва В.В. Психолингвистический подход к исследованию способности обучения иностранным языкам // Вестник СамГТУ. Серия «Психолого-педагогические науки». – 2011. – № 2(16). – С. 27-35.
  5. Карпеева Р.С., Лукашова И.В., Симакова С.М. Филологическая проблематика в системе высшего образования: межвузовский сборник научных трудов / Самарский гос. ун-т путей сообщения. – Вып. 5. – Самара: СамГУПС, 2012. – С. 99-104.
  6. Рыбальчик О.А. Филологическая проблематика в системе высшего образования: межвузовский сборник научных трудов / Самарский гос. ун-т путей сообщения. – Вып. 5. – Самара: СамГУПС, 2012. – С. 117-120.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2013 Simakova S.M.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies