ENHANCING THE QUALITY OF TEACHING OF “sTYLISTICS AND EDITING IN A FOREIGN LANGUAGE” BY MEANS OF USING A SEMIOTIC METHOD OF ASSESSING THE EFFICIENCY OF THE PRACTICAL LESSONS


如何引用文章

全文:

详细

The present paper concerns the issue of assessing the skills of creating texts at the lessons of “Stylistics and editing in a foreign language”. A new method of assessing the level of mastering the skills of creating a text which takes into account the three of its semiotic components (semantics, syntax and pragmatics) is introduced. The current state of teaching “Stylistics and editing in a foreign language” is analyzed. The semiotic approach to the assessment of the skills of editing is grounded. A method of assessing the skills of editing is introduced.

作者简介

Olga Karbasova

Samara State Technical University

Email: kov-81@mail.ru
PhD, Associate Professor, Department of Psychology and Pedagogics. 244, Molodogvardeiskaya str., Samara, 443100

参考

  1. Степанов Ю.С. Семиотика. - М.: Радуга, 1983. - 636 с.
  2. Карбасова О.В. Стилистика английского языка: Учеб. пособие. - Самара: СамГТУ, 2006. - 90 с.
  3. Карбасова О.В. Стилистика английского языка. Ч. 2. Стилистика газетного и PR-текста: Учеб. пособие. - Самара: СамГТУ, 2007. - 55 с.
  4. Карбасова О.В. Письменная деловая коммуникация: Учеб. пособие. - Самара: СамГТУ, 2007. - 178 с.
  5. Карбасова О.В. Спичрайтинг в кризисном управлении (Speechwriting in a crisis): Практикум. - Самара: СамГТУ, 2011. - 60 с.
  6. Гальперин И.Р. Очерки по стилистике английского языка. - М., Higher School Publishing House, 1971. - 343 с.
  7. Аспекты общей и частной лингвистической теории текста / АН СССР. ИНИОН, Ин-т языкознания // Отв. ред. Н.А. Слюсарева. - М.: Наука, 1982. - 192 с.
  8. Анисимова Е.Е. Лингвистика текста и межкультурная коммуникация (на материале креолизованных текстов): Учеб. пособие для студентов ф-тов иностр. языков вузов. - М.: Академия, 2003. - 128 с.
  9. Никитин М.В. Основы лингвистической теории значения. - М.: Высшая школа, 1988. - 168 с.

补充文件

附件文件
动作
1. JATS XML

版权所有 © Karbasova O.V., 2014

Creative Commons License
此作品已接受知识共享署名 4.0国际许可协议的许可

##common.cookie##