THE INTERACTION OF A HIGH SCHOOL EDUCATION AND AN INDUSTRIAL ENTERPRISE IN PREPARATION OF SPECIALISTS


Cite item

Full Text

Abstract

The integrated approach in training of mechanical engineers, combining theoretical training and practical activities at "Tyazhmash" public corporation sub-faculty is considered as an example of
an educational institution and an industrial enterprise interaction. This project was estimated from a position of the quality standard ISO 9000. The results of current progress and motivation level analysis allow to consider such approach to be innovative for training of specialists.

About the authors

V P Sykhinin

Branch of GOU VPO "Samara State Technical University", Syzran

Email: kaf.piuss@yandex.ru
Branch of GOU VPO "Samara State Technical University", Syzran

M V Gorshenin

Branch of GOU VPO "Samara State Technical University", Syzran

Email: kaf.piuss@yandex.ru
Branch of GOU VPO "Samara State Technical University", Syzran

A V Saraeva

Branch of GOU VPO "Samara State Technical University", Syzran

Email: kaf.piuss@yandex.ru
Branch of GOU VPO "Samara State Technical University", Syzran

References

  1. Агранович Б.Л. Инновационное инженерное образование / Б.Л. Агранович, А.И. Чуча-лин, М.А. Соловьев // Инженерное образование. - 2004. - № 1.
  2. Горшенина М.В. Основы проектирования образовательных систем с позиций качества / М.В. Горшенина, Ю.Н. Кривушкин, В.П. Сухинин. - М.: Открытый мир, 2007. - 224 с.
  3. Горшенина М.В. Теоретико-методологические основы управления качеством подготовки специалистов в техническом вузе. - Самара: СамГТУ, 2009. - 112 с.
  4. Кузьминов Я.И. Учить тому, что реально востребовано // Ректор вуза. - 2008. - № 2.
  5. Селезнева Н.А. Качество высшего образования как объект системного исследования. - М.: ИЦ проблем качества подготовки специалистов, 2001. - 79 с.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2011 Sykhinin V.P., Gorshenin M.V., Saraeva A.V.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies