CONCEPT AND TECHNOLOGY OF IMPROVING PROFESSIONAL SKILLS OF THE ENGINEERING PERSONNEL IN THE CONDITIONS OF THE INNOVATIVE DEVELOPMENT OF THE ECONOMY


Cite item

Full Text

Abstract

The article focuses on the improvement of professional skills of the engineering personnel on the basis of the evolutionary and practical approach in the conditions of the innovative development of the economy.

Full Text

КОНЦЕПЦИЯ И ТЕХНОЛОГИЯ ПОВЫШЕНИЯ КВАЛИФИКАЦИИ ИНЖЕНЕРНЫХ КАДРОВ В УСЛОВИЯХ ИННОВАЦИОННОГО РАЗВИТИЯ ЭКОНОМИКИ
×

About the authors

Nadezhda M. Melnik

Samara State Technical University

Email: psychol@samgtu.ru
candidate of pedagogics, associate professor, Department of Psychology and Pedagogics. 244 Molodogvardeyskaya str., Samara, 443100

References

  1. Президентская программа повышения квалификации инженерных кадров на 2012 – 2014 годы. Утверждена указом Президента Российской Федерации от 7 мая 2012 г. № 594.
  2. Мельник Н.М. Концепция эволюционно-деятельностного профессионального образования / Н.М. Мельник, В.М. Нестеренко. – М.: ООО «Гуманитарный издательский центр ВЛАДОС», 2007. – 334 с.
  3. Мельник Н.М. Информационная поддержка процесса подготовки специалиста к инновационной деятельности // Человек и образование. – 2008. – № 3. – С. 19-24.
  4. Мельник Н.М. Интеллектуально-информационная поддержка генерации актуального знания в процессе решения профессиональных задач // Вектор науки ТГУ. – 2012. – № 2 (20). – С. 220-224.
  5. Мельник Н.М. Интеллектуально-информационная поддержка деятельности специалиста – ключевой фактор подготовки кадров для инновационной экономики // Вестник СамГТУ. Серия «Психолого-педагогические науки» – 2011. – № 1 (15). – С. 76-83.
  6. Нестеренко В.М. Методологические основы формирования творческого специалиста. – Самара: СамГТУ, 2000. – 116 с.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2013 Melnik N.M.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies